MODEL 1

Departamentul ……………………..
Domnului ……………………
S.C. ……………………..
Str. …………… Nr. ……………
Localitate ……………………..

Data…………………..

Am citit cu interes anunțul dvs. în care solicitați un profesionist în publicitate, deoarece cred am aptitudinile necesare pentru a reuși în domeniu.

După cum veți vedea în CV, am o activitate dovedita în publicitate precum și în vânzari la toate nivelele de management în sectorul turistic în 14 țări diferite, inclusiv România.

Fiind adeptul lucrului în echipă, pot de asemenea lucrez și individual de acasă. Am inițiativă și elan. Motto-ul meu este: “Nu renunța niciodată”. Abilitățile tehnice includ vânzari directe și telefonice, pregătire software în Word, Outlook și Excel și abilități de comunicare. Sper am ocazia de a întâlni pentru a discuta despre contribuția mea la echipa dvs.

mulțumesc pentru atenția acordată.

Cu respect,

(Prenume, Nume)

MODEL 2

Stimate Domnule / Doamnă

Subsemnatul, Prenume Nume, am luat la cunoștință cu interes de posibilitățile pe care le oferă compania dumneavoastră. Animat de dorință de a reuși, de ambiție, tenacitate și optimism, supun atenției dvs. candidatura mea în vederea obținerii unui post de ……………………..

Am beneficiat de o pregătire profesionala și de o experiență în vânzări acumulată în cadrul SC …………………… SRL și sunt pregătit pentru un parteneriat fructuos prin care veți avea la dispoziție avantajele formării mele teoretice și pe cele ale unei semnificative experiențe de care dispun în domeniul vânzărilor. Documentandu-mă asupra activităților derulate de firma dvs., am constatat cu satisfacție că profilul și realizările acesteia corespund pe deplin aspirațiilor și nevoilor mele.

Acesta este motivul pentru care îmi permit să apreciez că dorința mea de afirmare, entuziasmul, tenacitatea, fidelitatea și pasiunea mea pentru reușita totală (atingerea obiectivelor) sunt numai câteva din trăsăturile pe care voi fi onorat să le pun la dispoziția unei echipe tinere și dinamice.
Oportunitatea unei discuții despre cum ar putea fi folosite cunoștințele și priceperea mea în avantajul companiei dvs. ar fi binevenită.

Cu deosebită considerație,

(Prenume, Nume )