Curriculum Vitae ( în limba latină : ” cursul / desfășurarea vieții ” ), este un document universal care a intrat deja în folosință și la noi în mod curent.
După citirea scrisorii de prezentare, angajatorul va dori să afle mai multe informații despre tine din C.V. Un C.V. bine redactat poate creste semnificativ șansele de a obține postul dorit. Este bine de știut că un recrutor experimentat nu poate acorda mai mult de un minut parcurgerii unui C.V. și, de aceea el trebuie să răspundă unor anumite cerințe.
Un Curriculum Vitae, are de obicei fondul și forma parțial standardizate, pentru a permite și facilita comparațiile între diverșii solicitanți de locuri de muncă, precum și competiția între aceștia. Informațiile incluse într-un C.V. trebuie să fie în acord cu cerințele și competentele postului, să fie relevante și prezentate cu maximă concizie, precizie și claritate.
El este considerat că fiind eficient numai în măsură în care se finalizează cu invitarea la un INTERVIU .
În întocmirea unui C.V. trebuie să se tina seama, de un ansamblu de reguli cu caracter obligatoriu fără de care succesul în ocuparea unui loc de muncă poate fi pus sub semnul întrebării.