Formule de introducere *

Includeti o formula oficiala de adresare pentru scrisoarea de intentie, intr-un limbaj profesionist si adecvat.

Se introduce numele persoanei careia ii este adresata scrisoarea de intentie.

Corpul scrisorii

Introduceți continutul principal al scrisorii de intenție. Aceasta trebuie să fie cat mai succintă.

În primele fraze vorbește despre motivul care te-a determinat să-i scrii angajatorului și despre acele puncte forte ale tale. Spre exemplu, dacă ești proaspat absolvent de studii, fără experiență profesională, vorbește despre rezultate care te fac mândru sau despre domeniile în care excelezi.

Dacă ești deja angajat sau ai experiență profesională, vorbește despre acele realizări care ți-au adus o promovare sau aprecieri din partea clienților / angajatorilor.

Întotdeauna menține un ton pozitiv al scrisorii de intenție, cu accent pe dorința de a învăța ceva nou, de a avansa în carieră.

Evită să oferi detalii despre experiențele mai puțin plăcute cu foștii angajatori, care te-au determinat să-ți cauți un job nou.

Scrisoarea reprezintă o ocazie bună să oferi exemple specifice despre modul în care ți-ai atins un obiectiv sau ai contribuit la succesul unei organizații. Include și numere acolo unde este cazul și, cel mai important, pune accent pe modul în care abilitățile și experiențele tale se aliniază cu viziunea și nevoile angajatorului.

În final, lasă un mesaj scurt, profesional și prietenos, în care să spui recrutorului / angajatorului ce dorești să facă după ce a citit scrisoarea ta. De exemplu, poți începe prin a-i mulțumi că și-a alocat timp pentru a citi scrisoarea ta și îi poți lansa îndemnul de a te contacta pentru a afla mai multe detalii despre experiența ta.

Nu uitați să verificați ortografia, gramatica, structura și prezentarea înainte de a trimite scrisoarea.