BOES20160128002
O companie din Spania, specializata in producerea de textile medicale (bandaje de toate tipurile – hartie, elastic, textil,etc) cauta parteneri pentru servicii de intermediere, pentru a introduce produsele sale pe noi piete.

BOIT20151112001
Companie din Italia, specializata in arhitectura navala, inginerie structurala si design maritim, activa in toate industriile conexe, cauta parteneri pentru subcontractare sau outsourcing (santiere navale sau companii de design maritim), si isi ofera si serviciile proprii.

BOES20151030002
O companie din Spania, specializata in producerea de tavi metalice pentru industria panificatiei, cauta distribuitori implicati in acest domeniu (panificatie si patiserie) pentru a vinde produsele lor.

BOFI20160204001
O companie din Finlanda, cauta noi piete pentru produsele lor (parchet si podele din lemn). Compania cauta un agent sau distribuitor cu experienta in domeniu, care sa introduca produsele lor pe alte piete (produse care sunt realizate in concordanta cu principiile silviculturii sustenabile). Se poate negocia si exclusivitatea pe o tara.

BOBG20160203001
O companie din Bulgaria, specializata in imbutelierea apei minerale naturale, cauta noi parteneri de incredere. Compania are propriul depozit, o retea de distributie si logistica bine dezvoltata in Bulgaria, poate ambala apa in sticle PET sau sticle de sticla. Partenerul ideal este un agent comercial sau un distribuitor cu experienta in cooperare transnationala, care sa aiba propriul depozit si o retea de vanzari bine dezvoltata

BOES20160202005
O companie din Spania, specializata in producerea de mancare pentru animale de companie (caini si pisici) si de asemenea pentru animale din ferma, cauta distribuitori in Europa. Compania doreste sa gaseasca un distribuitor care sa aiba experienta in acest domeniu, pentru o cooperare de lunga durata, eventual cu investitie in companie.

BOIT20151102001
O companie din Italia produce diferite tipuri de vin de calitate inalta (inclusiv proseco), cu posibilitatea de imbuteliere in sticle personalizate. Compania cauta agenti si distribuitori, care ar trebui sa aiba in portofoliu lanturi hoteliere, restaurante sau agentii de organizare de evenimente. (IMM – uri cu pana in 10 angajati)

BODE20151013002
Producator german de echipamente de masura si control pentru industria petrochimica si chimica, este interesat sa incheie noi acorduri comerciale si de servicii. Compania este in prezent lider de piata in domeniul echipamentelor rezistente la explozii, care permit manipularea in conditii de siguranta a lichidelor inflamabile in/din cisterne, vagoane si nave. Gama lor de produse ofera dispozitive de control la sol, prevenire in caz de supraplin, panouri de control si cititoare de card.

20090106006 BR

O companie franceza specializata in lucrari din otel cauta furnizori specifici de materii prime. Stocurile rulate pot fi din otel inoxidabil feritic, din otel inoxidabil austenitic, otel inoxidabil martensitic.

BRSE20140328001

O companie suedeza care dezvolta si produce produse din tesaturi PVC – cauta furnizori. Compania detine una dintre cele mai lungi mese de sudare pentru tesaturi PVC (102 metri) din Europa. Compania fabrica perdele de protectie de la cativa metri patrati pana la protectii pentru hale de depozitare care acopera mii de metri patrati. Principalele produse sunt prelate pentru spatii de depozitare, corturi pentru evenimente, tesaturi pentru usi industriale, hangare si piscina.

20101118037

Un distribuitor francez de echipamente de iluminat cauta producatori din Europa, care doresc sa-si comercializeze produsele in Franta.

BRBE20140327001

O companie belgiana cauta producatori de alimente tip finger-food. Compania este interesata in incheierea unor acorduri de productie.

20120611027 BR

Intreprindere poloneza, specializata in producerea de echipamente electronice, instrumente si proiectare de masini, inginerie de proces, de programare software, constructii, validare si documentare produse, care opereaza in domenii precum: inginerie mecanica, inginerie electronica, inginerie medicala, solicita subcontractare si acorduri de productie reciproca.

BRIT20131210006

Companie italiana cu experienta si certificata, specializata in solutii de eficienta energetica (sisteme de acoperis, izolare, centrale solare si eoliene, sisteme de incalzire si racire, case din lemn), si in tratamentul pe baza de azbest, ofera servicii de distributie pe piata italiana.

20090708014 BR

Distribuitor polonez de legume si fructe este in cautare de furnizori de produse de inalta calitate din tarile europene.

BRPL20131212001

Companie din Polonia, specializata in productia de mobilier este in cautare de parteneri pentru co-productie.

BRHU20131016001

Fabrica din Ungaria este in cautare de producatori de produse aditionale: sticla, obiecte din sticla, fete de masa, tacamuri, decoratiuni de masa, etc – pentru a le adauga la portofoliul propriu al fabricii.

20130618024

O societate suedeza activa in decoratiuni interioare si productia de textile si mobilier original, este in prezent in cautarea unui partener pentru subcontractare (cusaturi tesaturi pentru mobilier si imprimare logo firma).

20120731020

Agent comercial francez specializat in sectorul energiei regenerabile (sisteme de incalzire pe lemn, energie solara) ar dori sa propuna serviciile sale companiilor producatoare ce doresc sa-si vanda produsele in Franta.

BRES2014012002

Companie de consultanta comerciala ofera serviciile sale acelor companii interesate sa introduca produsele lor pe piata din Spania.

BRHU2014021301

IMM din Ungaria specializat in productia de diverse produse proaspete din carne (carnati, cremwursti, bacon, etc) cauta furnizori internationali care ar putea oferi produse din carne de pasare si carne de porc. Compania maghiara este interesata in diverse oportunitati de subcontractare.

BRES20140211001

Companie spaniola cauta furnizori de ulei de floarea soarelui, in scopul de a exporta si distribui acest produs in Ecuador si Cuba.

BRPL20140323001

Un producator polonez de snack-uri din fructe este in cautare de producatori de fructe uscate bio (organice).

BOIT20140324002

IMM italian a dezvoltat si imbunatatit echipamente pentru protectie balistica jachete / veste si pantaloni. Compania cauta parteneri pentru distributie. Orice domeniu care necesita protectie impotriva ranirilor ar putea fi, de asemenea, vizate.

BOCZ20140212001

O companie ceha producatoare de compozite uscate usoare (tigle de acoperis), non-inflamabile, cauta distribuitori.

13 FR 35k9 3S8U

O companie franceza a dezvoltat o drona (UAV), alimentata cu energie electrica prin cablu, cu pozitie stationara stabilita si durata nelimitata de zbor, ce permite observatii de la mare altitudine. Orice fel de senzori pot fi montati pentru transferul de date prin fibra optica. Dispozitivul poate fi folosit pentru monitorizare off-shore, de mediu si de aparare. Se cauta parteneri pentru cooperare tehnica, financiara si comerciala.

TRUK20131209001

Un producator din Marea Britanie de unelte de pescuit scoici a dezvoltat o alternativa ecologica la plasele metalice utilizate in acest scop. Prototipul testat este din polipropilena, acesta fiind un succes in materie de pescuit si din perspectiva impactului asupra mediului dar este mai costisitor si are o durata de viata semnificativ mai scurta. Compania cauta parteneri din domeniul academic sau industrial pentru a ajuta la identificarea materialelor alternative, care ar imbunatati durabilitatea si nivelul de pret al produsului.

20110830016 BO

Companie din nord vestul Poloniei specializata in domeniul constructiilor din otel furnizeaza acest tip de produse si este dispus sa activeze ca subcontractor, pe termen lung.

20091202018 BO

O companie din Polonia, specializata in servicii de imprimare si de publicitate vizuala ofera subcontractare unui partener strain. Aceasta companie ar dori sa inceapa o cooperare pe termen lung, sub forma de acorduri de subcontractare si servicii.

Programul de Atragere a Remitențelor în Economie ”PARE 1+1”

A fost aprobat prin HG Nr. 972 din 18.10.2010 și este implementat de către Organizația pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM). Programul este destinat lucrătorilor migranţi şi/sau rudelor de gradul întâi ai acestora care doresc să investească în lansarea sau/şi dezvoltarea unei afaceri proprii.

Grup țintă:

Lucrători migranţi sau rude de gradul întâi.

Lucrătorul migrant în condiţiile prezentului Program se consideră cetăţeanul Republicii Moldova, plecat peste hotarele ţării cu scopul desfăşurării activităţii de muncă.

Ruda de gradul I a migrantului poate fi soţul/soţia, părinţii/înfietorii, fii/fiicele.

Criterii de eligibilitate:

 1. cetăţean al Republicii Moldova;
 2. lucrător migrant din Republica Moldova sau rudă de gradul I – beneficiar de remitenţe;
 3. intenţionează să lanseze o afacere proprie în Republica Moldova sau să dezvolte afacerea existentă;
 4. dispune de capital propriu, provenit din remitenţe şi poate confirma prezentarea documentelor justificative, provenienţa mijloacelor financiare.

Programul PARE 1+1 se desfăşoară în 4 componente:

COMPONENTA  I – „Informare şi comunicare”

COMPONENTA II – „Instruire şi suport antreprenorial”

COMPONENTA III – „Finanţarea afacerilor /Regula 1+1”

COMPONENTA IV – “Monitorizare post-finanţare şi Evaluarea Programului”

Solicitanţii programului PARE trebuie să dispună de o întreprindere în faza de lansare ori dezvoltare, cu un capital social integral privat, înregistrate în una din următoarele forme organizatorico-juridice:

 1. Întreprindere individuală/Întreprinzător individual;
 2. Societate cu răspundere limitată;
 3. Gospodărie Ţărănească (de fermier);
 4. Cooperativa de producere;
 5. Cooperativa de întreprinzător.

Activitățile neeligbile în cadrul Programului

 1. importul de mărfuri, cu excepţia echipamentului de producţie şi materiei prime;
 2. comerţul sub orice formă;
 3. fiduciare şi de asigurări;
 4. fonduri de investiţii;
 5. bancare, de microfinanţare, alte activităţi financiare;
 6. schimb valutar şi lombard;
 7. jocuri de noroc;
 8. achiziţia bunurilor imobiliare;
 9. servicii în alimentaţia publică prestate în municipiile Chişinău şi Bălţi;
 10. servicii de imigrare sub orice formă;
 11. servicii notariale, juridice şi de avocat.

Prioritățile Programului “PARE 1+1”

 1. Crearea de noi locuri de muncă;
 2. Orientarea la export;
 3. Substituirea importurilor;
 4. Implementarea proiectelor de eficienţă energetică;
 5. Crearea şi dezvoltarea afacerilor în zonedescarcă;
 6. Aplicarea tehnologiilor moderne, transfer de know-how, inovaţii.